23-01-2023

Radoman: Nastavljamo saradnju sa brojnim ustanovama kulture

Milicom Radoman, direktorica budvanske škole za Osnovno muzičko obrazovanje govoreći o planu rada te jave ustanove za drugo polugodište, istakla je i da će u narednom periodu nastaviti saradnju sa brojnim ustanovama kulture.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

"Što se tiče hora prosle godine je profesorica Katarina napravila veliki iskorak po tom pitanju i sada je nova koleginica Jelena koja radi otprilike dva mjeseca u našoj školi nastavila. Treba da im se priključi orkestar gitara i očekujemo da će oni zajedno nastupati tokom drugog polugodišta. Takođe, dogovoren zajednički nastup sa Gradskom muzikom Budve. Odabrali smo dirigent Milutin i ja nekih sedam, osam kompozicija i rađene će biti konkretno saradnje sa horom OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca i tad ćemo pjevati iste kompozicije, tako da ćemo moći svi zajedno da nastupamo", istakla je u Polisu Radoman.


Foto: Printscreen

Na svečanim koncertima često budu zastupljeni daroviti učenici i iz drugih gradova Crne Gore, što nailazi na dobre reakcije publike pa će ta praksa biti nastavljena.

"Na koncertu je bila gošća učenica četvrtog srednje muzičke škole Vasa Pavića iz klase profesorica Đurđice Vujović, koja inače predaje kod nas. Hvala što nas uvijek pratite i što ste uvijek tu za nas, jer je vrlo značajno roditeljima i djeci i da znamo da je neko uvijek tu da može da proprati sve što mi radimo", kazala je Radoman.

Kolektiv u drugom polugodištu očekuju pune ruke posla ali i ogromno zadovoljstvo, naglasila je Radoman.


D.Č.