07-09-2023

Radoman: U Dnevnom centru „Biseri“ zadovoljni smo saradnjom sa Opštinom Budva i lokalnom zajednicom

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju „Biseri“ i ovoga ljeta radio je u punom kapacitetu, a polaznici, roditelji i zaposleni putovali su na kamp u Kolašinu i sedmodnevni odmor proveli na Lovćenu. U toj ustanovi zadovoljni su odnosom lokalne zajednice, te se nadaju da ni ove godine 8. oktobra kada Centar obilježava godišnjicu postojanja, neće izostati donacije.


Foto: Printscreen/portal RTV Budva

Kako je za „Polis“ kazala direktorica Miljana Radoman, Dnevni centar „Biseri“ radi tokom cijele godine, a ljeto na izmaku obilježila su dva putovanja.

"Prvo putovanje bilo je na inkluzivni kamp u Kolašinu, koji je kao i prošle godine organizovala danaska Fondacija „Margit Nilson“ u saradnji sa Fonacijom „Ognjen Rakočević“. Naši roditelji, korisnici i zaposleni su tamo bili zajedno sa dnevnim centrima Tivat i Golubovci četiri dana. Poenta tih inkluzivnih kampova bila je, sa jedne strane, edukacija. Došli su predavači iz inostranstva koji su držali predavanja i zaposlenima roditeljima o ABA terapiji. A sa druge strane, to je bilo jedno lijepo druženje u okviru kojeg su roditelji i zaposleni imali prostora da razmijene informacije. Tako da je to jedna prelijepa organizacija. I prošle godine smo se lijepo proveli i uživali, a ove godine je bio isti slučaj", istakla je Radoman.

Takođe polaznici su sedam dana proveli na Lovćenu.

"Naši korisnici imaju svake godine sedam dana zimovanje na Lovćenu i sedam dana ljetovanje. Tako da je ove godine šest naših porodica tamo boravilo sedam dana", dodala je direktorica Dnevnog centra.

Tokom ljeta izleti su svedeni na minimum zbog viskih temperatura, a sada dolaskom svježijeg vremena polaznici će se vratiti ustaljenoj rutini i više vremena provoditi van samog centra.

Radoman je podsjetila da je od otvaranja Dnevni centar naišao na razumijevanje lokalne samouprave i ukupne zajednice, te da je i u ovoj i u prethodnoj godini realizovan značajan broj donacija.

"Počev sa našim osnivačem Opštinom Budva koja nam je apsolutno svaku našu želju ispunila, koja je bila potrebna da bi mi što bolje radili i u funkcionisali u što boljim uslovima zajedno sa našom djecom. Tako da, što se tiče Dnevnog centra mi imamo apsolutno sve pohvale na način na koji smo tretirani u gradu u kome radimo. Nadamo se da će to tako da ostane. Obično oko rođendana koji je 8. oktobra bude najveći broj nekih naših dešavanja koja za sobom vuku i određeni broj donacija. Vidjećemo ove godine kako će to da se organizuje, ali do sada smo bili prezadovoljni", kazala je Radoman.

Podsjećanja radi, Dnevni centar je počeo sa radom 8. oktobra 2019. godine, a komforan prostor od 500 kvadratnih metara opremljen je po najsavremenijim standardima, sa licenciranim, stručnim timom obučenim da pruži najkvalitetniju uslugu korisnicima kroz grupni i individualni rad.

M.S.