09-07-2021

Radonić: Prioriteti voda, saobraćajna bezbjednost i obnova crkve u Lapčićima

Osnivanjem MZ "Lapčići" stiču se neophodni preduslovi za rješavanje brojnih problema mještana ovog dijela naše opšptine.

Radonić: Prioriteti voda, saobraćajna bezbjednost i obnova crkve u Lapčićima | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Kao najveći problem ističu nedostatak vode u ljetnjim mjesecima što im otežava svakodnevno funkcionisanje i razvijanje seoskog turizma. Osim toga brza vožnja magistralnim putem koji prolazi kroz selo predstavlja rizik sa vse mještane, a i turiste.

"Sad se trenutno suaočavamo sa dva ozbiljna problema. Prvo je vodosnabdijevanje, jer mi smo turističko mjesto koje je već prepoznato i šire van Budve i Crne Gore. Nadam se uz pomoć opštine da ćemo i to da riješimo. Drugi veliki problem je brza vožnja kroz selo, gdje se često dešavaju udesi. Razgovarali smo sa gospodinom Bubanjom u SUP-u i nadamo se da će nam pomoći da se i to riješi." kazao je za Polis Miodrag Radonić predsjednik MZ Lapčići.

Mještani su zadovoljni brojem gostiju koji posjećuju Lapčiće, ali se nadaju da će se u narednom periodu taj broj uvećati. Osnivanje MZ Lapčići na poslednij sjednici SO Budva im nogo znači jer će lakše realizovati sve ideje za unapređenje sela.

"Nadamo se da ćemo sada u saradnji sa opštinom prije i brže realizovati naše zahtjeve.", kazao je Radonić.



Mještani su i prije formalnog udruživanja i formiranja Mjesne zajednice uradili puno toga za selo, kao na primjer asfaltiranje puteva do svake kuće, renoviranje seoskog doma i okoline. U toku je adaptacija autobuskog stajališta, probijen je put do ruševina crkve Svetog Luke.

Mještani su organizovali arheološko ispitivanje terena i nadaju se da će na jesen moći da dobiju dozvolu za obnovu i renoviranje crkve.

J.M.