22-06-2016

Radovi na putu Podgorica - Cetinje - Budva u završnoj fazi

Radovi na putu Podgorica - Cetinje - Budva u završnoj fazi | Radio Televizija Budva

"Svaka konstruktivna i dobronamjerna kritika na račun rada Ministarstva saobraćaja i pomorstva je dobrodošla, u suprotnom sve je trošenje vremena i enegrije. Vremena i energije koje će ovo ministarstvo i ova Vlada radije usmjeriti na realizaciju konkretnih projekata, od kojih će najviše koristi imati najprije naši građani, gosti koji će posjetiti Crnu Goru, a na kraju i vrlo konkretno i sami turistički poslenici (privrednici)”, poručuju iz Ministarstva.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Direkcija za saobraćaj je kao Investitor u proteklih 6 mjeseci uspješno rekonstruisala preko 35 km mreže magistralnih i regionalnih puteva.

Na putnom pravcu Cetinje – Budva završavaju se i radovi na dionici Obzovica – Brajići kao i spajanju Bulevara Budva – Bečići.

Osim radova na rekonstrukciji u prethodnim mjesecima je završeno i investiciono presvlačenje asfaltnih kolovoza i to na području južne regije oko 3 km, centralnom dijelu 18 km i sjeveru oko 20 km. Ako se uzmu u obzir svi projekti ukupno je ugrađeno oko 150.000 t asfalta.

"Čudi da novi direktor Direkcije za saobraćaj, u svojim prozivkama, u javnost iznosi neistinite podatke da se na Obzovici saobraćaj i dalje obustavlja od 10-12, a na Brajićima od 14 do 16 h. Ukoliko nema povjerenja u svoje nove saradnike mogao je bar dobiti informacije od AMSCG gdje je jasno da obustava saobraćaja počev od 21. juna 2016. nema”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva poručuju da su svi radovi na redovnom održavanju, koji se tiču asfaltiranja, završeni mnogo ranije nego što je to planom predviđeno.

"Kao ozbiljno i odgovorno ministrastvo, probleme iz godine u godinu rješavamo, o čemu, u prethodnoj deceniji, svjedoči preko 300 miliona eura uloženih u obnovu, modernizaciju i izgradnju državnih puteva.

Dok se rezultati našeg rada mjere kilometrima završenih novih trećih traka, saniranih mostova, kosina, tunela i još mnogo toga realizovanog na crnogorskoj putnoj mreži, vrijeme će pokazati čime će se mjeriti prazna politička/marketinška priča. Do tada, mi ćemo ohrabreni porukama velikog broja građana, da je važno da se radi i rješavaju pitanja saobraćajnih gužvi i zagušenja na jednoj od najfrekvetnijih saobraćajnica u špicu turističke sezone, predano raditi da se poslovi završavaju u skladu sa zakonom, poštujući standarde kvaliteta izvođenja radova.

Već smo pomenuli da ćemo našu energiju i vrijeme ipak usmjeriti da što bolje iskoristimo ionako kratku i ograničenu “građevinsku sezonu” i završimo ono što smo zacrtali i isplanirali.

Benefite završenog posla ćemo uskoro osjetiti svi”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.