10-01-2023

Radović: Abazović potvrdio da ni ova Vlada ne odustaje od privatizacije HG “Budvanske rivijere”

"Gospodin Abazović je danas potvrdio ono što je probudilo bojaznost kod građana Budve, a to je da ni ova Vlada, posebno što je tehnička, ne odustaje od privatizacije HG “Budvanske rivijere”, poručuje se u saopštenju za javnost Krsta Radovića, predsjednika OO Demokrate Budva.

Radović: Abazović potvrdio da ni ova Vlada ne odustaje od privatizacije HG “Budvanske rivijere” | Radio Televizija Budva

On je istakao da su vjerovatno tačne i pretpostavke da je namjera da se ide na neku vrstu trampe “Slovenske plaže” za “Sveti Stefan”, ali ni to više ne možemo biti sigurni, posebno kad se imaju u vidu radikalne promjene u stavovima i promišljanjima gospodina Abazovića.

"Kada je to radio DPS oni su makar imali legitimitet za privatizaciju i rasprodaju prostornih resursa koji se ogledao u izbornom rezultatu, a sada URA hoće u tehničkom mandatu da završi ono što je DPS započeo sa svega 4-5 % podrške. U isto vrijeme najavljuje kupovinu akcija “Luke bar” i prodaje akcija “Budvanske rivijere”. Ukoliko postoji bilo kakva konkretna ponuda ili plan privatizacije ovog što je preostalo od nekada moćnog hotelskog giganta čiju je vrijednost srozao upravo DPS, svjesno s namjerom da bi nas izgleda Abazović učio kako treba da plasiramo i oblikujemo turistički proizvod isključivo za visoko platežne goste, kao i da u isto vrijeme podcijenjuje zaposlene u ovoj hotelskoj grupi, pozivamo ga da javno to i iznese2, kazao je on.

On je premijera u tehničkom mandatu podsjetio i da ovom hotelskom grupom Vlada upravlja nezakonito jer su hoteli i zemljište oteti od Opštine Budva i njenih gradjana, te da ukoliko želi da dovrši ono što je DPS započeo bude spreman na pravne poslijedice koje će zbog toga uslijediti.

"I na kraju mislim da bi gospodin Abazović trebalo da se ophodi prema imovini Budvanske rivjere na isti način kao i prema imovini u Valdanosu, ništa više i ništa manje", zaključio je Radović.