03-03-2020

Radović: Ministarstvo prosvjete hitno da obezbijedi elementarne uslove u petrovačkoj školi

Nakon saznanja od roditelja da djeca u osnovnoj školi u Petrovcu imaju skraćenu nastavu zato što ne radi grijanje, predsjednik SO Budva, Krsto Radović apelovao je na nadležno ministarstvo da ovaj problem što hitnije riješi.



“Kako sam obaviješten od roditelja djece iz Petrovca da u osnovnoj skoli “ Mirko Srzentić” ne radi grijanje, da se održava skraćena nastava dužan sam da sa širom javnošću podijelim zabrinutost. Ovim putem apelujem na nadležno ministarstvo i na gospodina Damira Šehovića da u što skorijem roku obezbijedi i poboljša elementarne uslove za boravak djece u školi i neometano odvijanje nastave", ističe Radović u dopisu dostavljenom skupštinskoj službi.

Naime, kako dodaje, činjenica da republički nivo kontinuirano neposvećuje potrebnu pažnju našim obrazovnim institucijama, te da je ova situacija i više nego zabrinjavajuća, s obzirom na to da živimo u 21. vijeku i da ova škola nema osnovne uslove za rad.

On podsjeća i na činjenicu, da je Opština Budva budžetom izdvojila oko 150.000 eura za poboljšanje uslova za rad u vaspitno obrazovnim institucijama.

"Ne uzimam za zlo što gospodin Miodrag Šćepanović kao direktor ove škole nije prisustvovao sjednici Skupštine na kojoj je razmatran Izvještaj o radu JU OŠ "Mirko Srzentić" u 2018-2019 godini što je bila prilika da upozna javnost sa postojećim problemom. Obratio sam se zahtjevom predsjedniku Opštine da u okviru mogućnosti i nadležnosti izdvoji sredstva za plaćanje nafte za grijanje JU OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu", naveo je Radović.