10-07-2021

Radović prisustvovao svečanosti povodom 13 jula

"Sa velikim zadovoljstvom sam prisustvovao svečanosti povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore mr Alekse Bečića", navodi se u saopštenju predsjednika SO Budva, Krsta Radovića.

Radović prisustvovao svečanosti povodom 13 jula | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Ovogodišnje obilježavanje 13. julskog ustanka ostaće upamćeno po nesvakidašnjem programu koji je na najbolji način odao počast svim herojima i borcima koji su, žrtvujući svoje živote, postavili temelje slobodi i trajno zadužili naše društvo.

Zahvaljujući našem dr Miru Luketiću, preživljelom učesniku NOB-a, prisutni u sali Muzičkog centra ali i gledaoci kraj malih ekrana su imali priliku da se još jednom podsjete nemjerljivog doprinosa mještana Budve i okolnih sela početku i uspjehu 13. julskog ustanka.

Herojstvo mojih Petrovčana, Budvana i svih građana naše Crne Gore nas obavezuje da čuvamo uspomenu na sve učesnike NOB-a koji su hrabrošću i čeličnom voljom za slobodu zlatnim slovima ispisali najljepše stranice crnogorske antifašističke istorije.

U njihovo ime, u ime njihovih potomaka, u ime naše djece moramo nastaviti da baštinimo antifašističku tradiciju i prestanemo sa podjelama bilo da su zasnovane na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. Zajedništvo, sloga i bratska ljubav biće naš najpošteniji odnos prema svima koji su pali za našu slobodu, a najbolji amanet svim budućim generacijama.

Neka živi Budva, neka živi Crna Gora.