05-08-2015

Radulović 89. na 100m kraul

Crnogorski plivač Boško Radulović, u disciplini 100 metara kraul na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, zauzeo je 89. mjesto od 115 takmičara koji su završili trku, sa vremenom od 54.53 sekunde. On je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi završio osmi od deset plivača.

Radulović 89. na 100m kraul | Radio Televizija Budva

''Nije bilo loše. Dobro sam krenuo, ali rezultatom nijesam zadovoljan. Očekivao sam da ću barem popraviti vrijeme. Krivo mi je jer sam dosta radio tokom cijele godine. Bio sam spreman, sve je bilo u redu, ali je i trema učinila svoje, ipak je ovo Svjetsko prvenstvo, veliki je broj poznatih plivača... Plus to što sam ovdje bez svog trenera, nijesam mogao da odradim dobre treninge pred Svjetsko prvenstvo. Krivo mi je što i trener nije bio tu, jer mi pet dana dosta znači. Sigurno bi bilo bolje. Posljednjih 15 metara sam osjetio umor što nijesam trebao. Teško sam disao, vjerovatno zbog nadmorske visine. Nadam se da ću u petak u disciplini 100 metara delfin biti bolji, daću sve od sebe kao i danas, pa ćemo vidjeti'', poručio je Radulović.

Radulovićevo najbolje vrijeme u ovoj disciplini je 53.31 sekunda. On će u petak plivati u disciplini 100 metara delfin, dok će sjutra nastupiti Jovana Terzić. Naša plivačica nastupaće u disciplinama 50 i 100 metara kraul. Maksim Inić pliva 7. avgusta u disciplini 50 metara kraul.