06-07-2017

Radulović dobitnik Nagrade za Životno djelo u oblasti turizma

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović dobitnik je Nagrade za Životno djelo u oblasti turizma.

Radulović dobitnik Nagrade za Životno djelo u oblasti turizma | Radio Televizija Budva

Tako je odlučila Nezavisna evropska agencije za izbor i promociju najuspješnijih biznismena za jugoistočnu i srednju Evropu, koja je 36. put nagrađivala najbolje u biznisu.

Žarko Radulović je nagrađen u konkurenciji 1.800 mendažera iz 20 država Evrope.

Žirijem je predsjedavao prvi čovjek Poljskog holdinga ZEPTER INTERNATIONAL Vibor Mulić.

Na prazniku biznisa, za kakav događaj slovi, hotel Splendid, čiji je Radulović suvlasnik, dobitnik je priznanja za Naj hotel u jugoistočnoj i srednjoj Evropi 2017.

"Žarko Radulović , predjednik CTU-a, uz to suvlasnik prvog crnogorskog rizorta sa 5 zvjezdica, a kako smo uočili nakon 14 godina i dalje jedinog te vrste, jednoglasno je izabran za dobitnika ove nagrade. Njegove rezultate najupsješniji lideri Evrope u biznisu, godinama unazad, vrednuju kao najbolje u regionu. Podsjetiću da je 2009. bio nagrađen kao Naj menadžer godine, 2013. bio je laureat našeg priznanja za Naj menadžera decenije, a ove 2017. godine, u nikad jačoj konkurenciji, žiri mu je dodijelio Nagradu za životno djelo - ne u skladu sa godinama, već rezultatima kojima je promovisao uspješan i održiv biznis u region", kazao je generalni direktor Evropske Agencije za izbor Naj mendažera i Naj kompanija jugoistočne i srednje Evrope Pane Škrbić.

Radulović je istakao da mu je to drago zbog priznanja, ali da svoj uspjeh sagledava kroz uspjeh hotela, odnosno zaposlenih, uz napomenu da ih ne predvodi, već da sa njima sarađuje.



"Moji saradnici su učili sa mnom i često bili veći entuzijasti od mene, vječitog optimiste. Kreirali smo dobru energiju i ambijent koji inspiriše na napredak. Naš krajnji cilj je da to doživi cijela država i već duže od decenije pokušavamo da svojim primjerom pokažemo da to jeste moguće. Nagrada koju sam dobio za životno djelo pomalo neobično zvuči u mom slučaju, jer je kraj sve, samo ne blizu", kazao je nakon uručenja nagrade Radulović.

Na ceremoniji u Sarajevu dodijeljene su 27 biznis nagrade, najuspješnijim menadžerima iz 20 država Evrope i 15 specijalnih, za podsticaj razvoju biznisa.



Gala ceremoniji u Sarjevu održanoj pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH, prisustvovalo je više od 500 menadžera, kao i brojne ličnosti iz političkog života regiona među kojima: predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, makedonski premijer Zoran Zaev, nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i drugi.

Suorganizatori manifestacije, koja se smatra svojevrsnim praznikom biznisa, su Evropsko udruženje menadžera u Bosni i Hercegovini i magazin Euromanager.