03-11-2014

Radulović: Subvencionirati low cost kompanije

Protekla ljetnja turistička sezona bila je veoma neočekivana, ali naredna će biti još složenija, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović. On je poručio da su low cost avikompanije osnova uspjeha u 2015. godini i da treba naći sredstava kako bi ih animirali da lete ka Crnoj Gori.

Radulović: Subvencionirati low cost kompanije | Radio Televizija Budva

"Ukupna sezona bila je dosta složena, neuobičajena i neočekivana. Već se 'crta' 2015. koja će biti mnogo složenija od 2014. godine", kazao je Radulović za Info biro.

Kazao je da dio subjektivnih i dio objektivnih razloga što je ova godina bila takva, ali je istakao da sezona nije propala.

"Ove godine smo ponovo pobijedili, ali sa drugim rezultatom, 2013. sa 5:0, 2014. sa 1:0. Pobjeda je u svakom slučaju i ostali smo održivi. Međutim, moramo se svi dobro zamisliti kako ćemo nastaviti dalje", naglasio je Radulović.

Kako bi naredna sezona bila uspješna, on smatra da treba privući low cost kompanije, a to možemo, kako je kazao, kroz subvencije.

"Bez toga će definitivno biti mnogo teže. Moramo naći sredstava da animiramo low cost kompanije, kroz razne subvencije, da oni krenu da lete za Crnu Goru. Ako to ne uradimo, ja sam pesimista za 2015.", rekao je predsjednik CTU-a.

On je kazao da je sezona na izmaku bila zadovoljavajuća, s obzirom na poteškoće.

"Sviđalo se to nekom ili ne, 2014. je u principu zadovoljavajuća. s obzirom koje su sve sve nedaće koje su pratile, ne nas, nego kupce, počev od Rusije, Ukrajine, poplava u regionu, loše vrijeme. Mi smo imali kišnih dana više od 50 posto od ukupne top sezone. Septembar je bio nikakav, oktobar je bio nešto bolji", istakao je Radulović.

On je kazao da je sezona skoro pri kraju i da su do kraja godine ostali još Novogodišnji praznici, koji obećavaju, pošto je interesovanje za Crnu Goru kao nikada do sada.