15-01-2018

Radulović: Uskoro rušenje objekata kojih nema na snimku i DUP-ovima

Završen je 3-D orto- foto snimak za dio države u kome se najviše gradilo na divlje, a koji uključuje primorje, Podgoricu, Nikšić, Cetinje i Danilovgrad, saopštio je Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović.

Radulović: Uskoro rušenje objekata kojih nema na snimku i DUP-ovima | Radio Televizija Budva

Kako ističe Radulović, to znači da će uskoro krenuti rušenje onih objekata koji se ne nalaze na tom snimku i nema ih u DUP-ovima.

On je u intervjuu za Vijesti poručio da svi divlji objekti neće moći biti legalizovani po novom Zakonu o planiranju prostora.

"Najvažnije da znamo, da ne mogu svi objekti biti legalizovani. Dakle, oni objekti koje plan prepoznaje, mogu biti legalizovani. Oni koje plan ne prepoznaje, ne mogu biti legalizovani," kazao je Radulović.

Po preporukama HIE, ne preporučuje se izgradnja mosta na Verigama jer bi to narušilo vizuelni identitet Bokokotorskog zaliva.


Animacija mosta na Verigama

"Ja ću insistirati da se poštuju sve preporuke koje imamo od svih stručnih tijela. Međutim, to u život sprovode planeri, kada proizvedu plan, moraće da napišu šta je od toga ispoštovano, šta nije, ako nešto nije, zbog čega nije..." zakljućio je Radulović.