15-04-2019

Raičević: Budva je problematična i treba joj krizni centar

Nakon otvaranja kriznog centra u Herceg Novom, aktivistkinje Sigurne ženske kuće apeluju na nadležne da im pomognu u pronalaženju adekvatnog prostora za otvaranje kriznog centra i u Budvi, koja je po njihovim statistikama treća po pozivima za pomoć žena i djeca žrtava nasilja u Crnoj Gori.



Ljiljana Raičevič iz Sigurne ženske kuće uputila je apel predsjedniku Opštine Budva i odbornicima Opštine, da donesu odluku i jedan opštinski stan oprijedele za djecu i žene žrtve nasilja u Budvi.

"Ja bih zamolila predsjednika Opštine da započnemo razgovor o ovoj temi i da jedan stan opštinski, koji ja vjerujem Budva ima, dodijeli Sigurnoj ženskoj kući. Budva ima broj poziva koji nam govori o problematičnosti situacije i da bi morali što prije da djelujemo na pravi način, a pravi način su krizni centri", kazala je Raičević.

Ona je pozvala sve zainteresovane koji žele da volontiraju i pomognu žrtvama nasilja da joj se jave zbog obuke.

"Ja pozivam žene, deseatak njih mi je potrebno, koje žele da volontiraju u prvo vrijeme, da bi smo ovdje napravile krizni centar, tj privremeni objekat za žene koje se u toku noći nađu na meti nasilja. To bi bio jedan krizni telefon na koji bi pozivale u sred problematične situacije, kako bi mogle biti smještene na sigurno i kako bi im se ukazala pomoć", zaključila je Raičevič.

Bez obzra da li smatramo da u našem gradu ima nasilja ili ne, njegovim negiranjem nećemo ga suzbiti, zato svi treba da stavimo prst na čelo i razmislimo šta nam je činiti.