04-01-2023

Rajković: Tokom novogodišnjih praznika radilo 125 radnika RJ „Čistoća“

Radna jedinica „Čistoća“ i Radna jedinica „Javna rasvjeta“ tokom proslave novogodišnjih praznika bile su konstantno na terenu i na svojim plećima iznijele najveći teret, kazala je za Polis, PR menadžerka Komunalnog preduzeća Budva, Aleksandra Rajković, i dodala da se posao obavlja na više nego zadovoljavajućem nivou, ako se uzme u obzir da je to preduzeće u deficitu sa radnom snagom.

Rajković: Tokom novogodišnjih praznika radilo 125 radnika RJ „Čistoća“ | Radio Televizija Budva

Foto: N.P.

125 radnika RJ „Čistoća“ tokom prethodnih dana je radilo prekovremeno, ističe Rajković i dodaje da toj jedinici uvijek nedostaje radne snage. Ona je kazala da im je od velikog značaja bila pomoć od koordinacionog tijela, koji je formiran od strane predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića.

"Tokom ova tri dana koordinacioni tim koji je sastavljen od strane predsjednika Opštine Mila Božovića, koji su činili Creativ Lab Opština Budva, Vatrogasna služba, MUP, Komunalna policija i TO Budva. Iskoordinirali smo svi jer je trebalo dati određene rezultate, trebalo je dočekati i ispratiti 50 hiljada gostiju, tako da nam je to bilo od velike pomoći i zadovoljni smo", kazala je Rajković u Polisu.


Foto: Printscreen

Ona prethodnu godinu ocjenjuje kao jako uspjšnu kada je u pitanju služba naplate, ali i ostale radne jedinice koje posluju u sklopu Komunalnog preduzeća.

"Sa Službom naplate smo jako zadovoljni, jer je naplatila mnogo više nego u 2019. godini. Što se tiče ostalih radnih jedinica „Čistoća“ i „Javna rasvjeta “one su konstantno angažovane kao i prethodnih godina. Takođe RJ „Zelenilo“ njih moram da pohvalim jer naš grad sada izgleda kao pravi mediteranski grad i onako kako zaslužuje i sigurno da ćemo tako nastaviti", kazala je ona.

Rajković je istakla da su prethodna tri dana tokom novogodišnjih praznika njihove službe sakupile preko 235 tona otpada i da to nije konačna brojka. Naglasila je i da su svi zaposleni radnici gradske čistoće uložili nadljuske napore kako bi Budva izgledala reprezentativno, što nije lak zadatak obzirom da je ugostila više od 50 hiljada gostiju.