10-06-2020

Ramos razočaran potezom Reala

Postoje problemi na relaciji Real Madrid - Serhio Ramos, otkrivaju španski mediji. Razlog sukoba najvećeg kluba na svijetu i njegovog kapitena je novi ugovor.


Foto: Guliver Image/Getty Images

Ramos aktuelni ugovor ima do juna sljedeće godine i nedavno je započeo pregovore oko novog. Međutim, ostao je razočaran Realovom ponudom jer Kraljevski klub ni u njegovom slučaju nije odustao od ideje da igračima starijima od 30 godina daje ugovore godinu za godinu, a ne one višegodišnje.

U klubu su svjesni da će Ramos imati 35 godina kad mu istekne sadašnji ugovor i ne žele u ovom trenutku procijeniti u kakvom će stanju tada biti pa mu i ne planiraju ponuditi višegodišnji produžetak saradnje. S druge strane, Ramos želi ugovor do 2023. godine i spreman je otići ovog ljeta ako ga ne dobije. U Realu je od 2005.

"Uprkos Ramosovoj ulozi u svlačionici i važnosti na terenu, klub će teško prihvatiti njegovu ideju o novom dvogodišnjem ugovoru. Najveći problem je finansijski fair-play zbog kojeg Real ne može raditi lude stvari i plaćati 35-godišnjake po 14 miliona eura po sezoni, koliko Ramos ima", pisao je nedavno AS, a sad tvrdi da Ramos čak traži povećanje plate kako bi zarađivao onoliko koliko i najplaćeniji igrači kluba Geret Bejl i Eden Azar (15 miliona eura).

Ramos je do sada tri puta obnovio ugovor s Realom. Prvi put 2011. godine, zatim u ljeto 2015., kada je njegove probleme s Realom pokušao iskoristiti Mančester Junajted i dovesti ga, te posljednji put 2017. godine.

U ovom vijeku Real je imao velikih problema s kapitenima, nijedan od njih nije dočekao penziju u Madridu. Jero je sa 35 godina otišao u Al Rajan, Raul sa 33 u Šalke, a Kasiljas sa 34 u Porto.

Ramos je u lošim odnosima s klubom od prošle sezone, kada je došao kod predsjednika Florentina Pereza i zatražio da ga pusti u Kinu, gdje bi zaradio puno više nego u Realu, a madridski klub dobio bi malu odštetu od neimenovanog kineskog kluba. Na kraju ga Real nije pustio, a Ramos je morao javno objašnjavati koliko mu Real znači i da taj potez s kineskom ponudom nije bio njegov način da dobije novi ugovor u madridskom klubu.


Izvor: Index.hr