28-04-2022

Ranković uoči starta Prvenstva: Ove godine idemo ka samom vrhu

Takmičenje u novom izdanju Prvenstva Crne Gore za boćare Maina počinje danas od 18 sati, kada će na terenima na Slovenskoj plaži ugostiti Val iz Herceg Novog. Trener aktuelnog osvajača Kupa i vicešampiona države Nenad Ranković za naš portal ističe su ambicije ekipe na najvišem nivou.


Ranković, Foto: portal RTV Budva/M.S.

"Ove godine smo napravili pomak što se tiče igračkog kadra, doveli smo reprezentativca Srbije Srđana Butorca, a tu je i prošlogodišnje pojačanje, turski igrač Ali Recep. Međutim, u zadnjem trenutku prelaznog roka doveli smo još tri vrhuska pojačanja, hrvatske reprezentativce koji imaju bezbroj evropskih i svjetskih medalja. Tako da ove godine idemo ka samom vrhu i imamo velike ambicije i u kvalfikacijama za Ligu šampiona", izjavio je Ranković.

On očekuje da će konkurencija u Prvenstvu Crne Gore biti najjača od kada postoji boćanje u našoj zemlji.

"Čak pet ekipa su konkurenti za plej-of, tako da će do samog kraja biti neizvjesno koja će to četiri tima biti. Poslije toga slijedi polufinalna i finalna serija, vrhunski mečevi i najkvalitetnije boćanje koje može da se pruži. Tako da će ljubitelji ovog sporta moći da gledaju kvalitetno boćanje, kako oni, tako i ljudi koji godinama sa strane dolaze na naše terene", naglasio je trener BK Maini i aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore.


Boćari Maina na pripremama u Breli (Hrvatska), Foto: BK Maini

Maini se okreću obavezama u Prvenstvu nakon izuzetno ubjedljivog nastupa u Zimskoj ligi, gdje su ostvarili učinak od deset pobjeda i jednog remija. Kao dobra priprema za predstojeće izazove budvanskim boćarima poslužili su i prijateljski mečevi sa BK Brela iz Hrvatske. U domaćem prvenstvu titulu brani ekipa Palme iz Tivta, dok je u prošlogodišnjem izdanju Budvanima pripalo drugo mjesto.


M.S.