13-06-2018

Regionalna IPA konferencija iz oblasti javnih nabavki u Bečićima

Regionalna IPA konferencija iz oblasti javnih nabavki, osma po redu, biće održana u Bečićima.

Regionalna IPA konferencija iz oblasti javnih nabavki u Bečićima | Radio Televizija Budva

Konferenciju, koju organizuju Uprava za javne nabavke i SIGMA, danas će otvoriti ministar finansija Darko Radunović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, uvodno izlaganje imaće i šef Jedinice za pristup tržištima nabavki u Evropskoj komisiji (EK) Bonifacio Garcia-Porras i visoka savjetnica za politiku SIGMA-e Erika Bozzay.

U okviru panel diskusije o ključnim prioritetima za razvoj okvira održivog sistema javnih nabavki, osim Garcia Porassa govoriće direktori Uprave za javne nabavke Crne Gore i Litvanije, Mersad Mujević i Diana Vilyte.

Prvog dana konferencije, kako je najavljeno, biće održane i panel diskusije o profesionalizaciji i racionalizaciji procesa javnih nabavki kroz praktične primjere iz SIGMA dokumenata.

Narednog dana panelisti će diskutovati o izgradnji kapaciteta centralizovanih nabavki i mogućnostima i izazovima u sistemu elektronskih nabavki.

Na konferenciji će učesnicima biti prezentovan pregled najskorijih dešavanja i trendova u sistemu javnih nabavki EU, kao i postignuća i izazovi u regionu.

"Događaj će obezbijediti platformu za formalnu i neformalnu razmjenu iskustava među SIGMA IPA partnerima, EK i državama članicama EU", kazali su iz Ministarstva.