10-04-2023

Remi Petrovca i Budućnosti u goleadi pod Goricom

Fudbaleri Petrovca nakon velike borbe i utakmice koja je donijela čak osam pogodaka remizirali su sa liderom tabele, ekipom Budućnosti. Rezultat sinoćnjeg susreta 29. kola Meridianbet Prve crnogorske lige, koji je odigran na stadionu pod Goricom, bio je 4:4.


Foto: OFK Petrovac

Budućnost je povela golom Balše Sekulića u 15, a na 1:1 poravnao je Vasilije Radenović u 25. minutu.

Ponovnu prednosti lideru šampionata donosi Zoran Petrović u 44, a Uraš Ignjatović, na samom startu drugog poluvremena (49. minut), postiže i treći pogodak za Podgoričane.

Argentinac Rodrigo Faust pogađa za Petrovac u 54, ali još jednim golom Sekulića Budućnost ponovo stiže na plus dva.

Ipak, nebesko-plavi uspjeli su da izbore bod u samom finišu susreta, i to golovima Miloša Brnovića u 81. i Slobodana Babića u 86. minutu.

Petrovčani su i u četvrtom ovosezonskom duelu sa Budućnošću ostali neporaženi, imaju skor od jedne pobjede i tri poraza. Uspjeli su izabranici Dušana Ivanovića da pruže mnogo bolju partiju u odnosu na prethodni poraz od Arsenala kod kuće i u nastavku šampionata očekuju ih novi izazovi u borbi za Evropu.

Petrovac trenutno zauzima peto mjesto na tabeli sa 39 bodova, koliko je osvojio i četvrtoplasirani Dečić. Treće mjesto za sada pripada ekipi Arsenala koja ima bod više od Petrovca.

Na čelu tabele je Budućnost sa 56 bodova, pet više od drugoplasirane Sutjeske. Budućnost ima i utakmicu manje.

Petrovac će u narednom kolu ugostiti ekipu Jedinstva.



M.S.