14-03-2016

Revolt zbog zastoja na Zavali u petak

Radovi na spajanju bulevara i izgradnji kružnog toka na Zavali odvijaju se uobičajenom dinamikom. Saobraćajni kolaps i jednoipočasovni zastoj na ovom dijelu Jadranske magistrale koji se desio u petak veče nije prouzrokovan vandrednim radovima saopšteno je našoj televiziji iz Direkcije za saobraćaj.

Revolt zbog zastoja na Zavali u petak | Radio Televizija Budva

Saobraćajnica od Svetog Stefana ka Budvi u petak je bila neprohodna preko sat vremena.

Vozači zaglavljeni u koloni nestrpljivo su čekali, a ubrzom potom počeli masovno da puštaju sirene. Stvorena je slika kolapsa kako nam je kasnije javio sugradjanin koji je pozvao redakciju Tv Budva tražeći objašnjenje zbog čega se zastoj dogodio.



Danas smo kontaktirali Dušana Kokića iz Direkcije za sobraćaj koji nam je kratko prokomentarisao da u Direkciji ne snose odgovornost za zastoj na Zavali naglašavajući da pojedini učesnici u saobraćaju ne poštuju signalizaciju postavljenu zbog izvodjenja aktuelnih radova, prema kojoj zadržavanja u traci ne bi trebala da budu duža od 15 minutra. I da bi bio korisniji pojačan nadzor saobraćajne policije u tim slučajevima.



Kako nezvanično saznajemo iz CB Budva, ingerencije na ovoj dionici puta su ograničene, zbog toga što već postoji firma za fizičko tehničko obezbjedjenje koja reguliše protok saobraćaja na Zavali, a da saobraćajni policajci u slučaju eventualnih prekršaja reaguju po prijavi i izlaze na teren.

Iz Direkcije za saobraćaj nam je rečeno da će ukoliko dođe do izmjena u izvodjenju radova na ovoj trasi javnost biti blagovremeno obavještena.

Foto: Icarus