19-08-2021

Rješavanje problema parkiranja i punih kontejnera prioriteti u MZ Velji Vinogradi

U naselju Velji Vinogradi saobraćajne gužve u jeku turističke sezone su neminovne, a nakon sezone će kako navode iz savjeta mjesne zajednice infrastrukturne i komunalne probleme rješavati u saradnji sa nadležnima.

Rješavanje problema parkiranja i punih kontejnera prioriteti u MZ Velji Vinogradi | Radio Televizija Budva

foto: screenshoot

Iz Mjesne zajednice Velji Vinogradi raduju se velikom proju turista koji borave u naselju iako velike gužve za posljedicu imaju česte saobraćajne zastoje.

"Turistička sezona je veoma uspješna, ogromne su gužve u naselju i otvorili su se neki novi problemi, a i stari naravno, a to su problemi sa parkiranjem, saobraćajnim haosom po ulicama. Moraćemo to da istrpimo, jer zanmo kakva je bila prošla turistička sezona. Ove godine imamo veliki broj turista i ako ne dođe do pooštravanja mjera nadamo se da će ove gužve potrajati do polovine septembra", kazao je za Polis Srđan Pribilović, predsjednik MZ Velji Vinogradi.

Ovog ljeta buke je manje, ali je smeća sve više. Ključni problem je pored parkiranja, odvoz komunalnog otpada.

"Imamo problema sa punim kontejnerima, iako u Komunalnom preduzeću ulažu nadljudske napore u održavanju čistoće, pa ćemo u budućem periodu pokušati i to da riješimo", kazao je Pribilović.

On je optimističan i nakon sezone, kako je kazao, kreće se sa rješavanjem problema.

"Nakon sezone krećemo sa mapiranjem ulica zajedno sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove, pa ćemo vidjeti na koji način da rasteretimo naselje od gustog saobraćaja. Radićemo sa obrađivačem predmeta, nadamo se da će to biti u korist lokalne zajednice i da ćemo taj problem riješiti. To nam je jedan od prioriteta, posebno da naglasim da se radi jedan predlog koji će se uputiti prema odbornicima skupštine grada, tačnije napravljeno je koordinaciono tijelo ispred svih mjesnih zajednica koje će da uradi jedan novi predlog budućeg djelovanja", najavio je Pribilović.

Na ovaj način će se, kako dodaje, dodatno ojačati saradnja između mjesnih zajednica i lokalne samouprave.


J.M.