17-01-2022

Roganović: Spremni da uđemo u koštac i sa najboljim selekcijama

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Debrecinu sa Slovenijom utakmicu posljednjeg, trećeg kola A grupe Evropskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj. "Lavovima" je za prolaz u drugu rundu dovoljan i remi. Selektor "lavova" Zoran Roganović kazao je da će njegova ekipa učiniti sve da bude konkurentna rivalu.


Roganović, Foto: RSCG

"Nisam siguran hoću li biti na klupi. Sačekaćemo još to jutarnje testiranje, ali mislim da je istekao obavezni karantin od 10 dana. Draško je podigao ljestvicu jako visoko, trudićemo se da zajedno sa ekipom i svima oko nas budemo konkurentni Sloveniji, koja je jako dobra reprezentacija. Želimo da se poslije dugo vremena plasiramo u drugi krug”, rekao je Roganović.

Crna Gora je prije dvije godine u Austriji izgubila odlučujući meč za plasman u glavnu fazu od Bjelorusije (36:27). Selektor poručuje da su izvukli pouke iz tog meča...

"Naučili smo lekciju u Austriji. Mnogi su otišli sa ambicijom da ostvarimo prvu pobjedu, ali sada se vidi da nema te euforije, jer se već dvije godine spremamo za ovo. Tada, kada smo pravili analizu, jasno smo vidjeli gdje smo, uslovno rečeno, pogriješili. Momci su odmah nakon utakmice protiv Makedonaca fokusirali za duel sa Slovenijom”, ističe selektor.

Slovenci igraju u najvećim klubovima Evrope. Ipak, Roganović vjeruje da sa njima može da se igra.

"Prvu utakmicu su odigrali koliko je bilo potrebno da pobijede Makedoniju, koja im je pružila jako dobar otpor, dok su se protiv Danske držali nekih 40 minuta. Sa Slovenijom tradicionalno nemamo dobre rezultate, to je jako dobra reprezentacija, sastavljena od fenomenalnih igrača iz najboljih evropskih klubova. Biće jako teško, ali se čini da smo sazreli i da smo spremni da uđemo u koštac i sa najboljim selekcijama, da budemo konkurentni svima”, kazao je Roganović.

Mirko Radović i Vasko Ševaljević su pod znakom pitanja za sjutrašnji meč, ali se selektor nada da će ekipa smoći snage da zabilježi pobjedu.

"Imamo problema sa povredama, vidjećemo da li će Radović i Ševaljević moći da nastupe. Moramo da sačekamo još koji dan da se vrati neko od igrača iz karantina, tako da ćemo morati da se ispraznimo do kraja. Znam da će to biti teško, rizično za nastavak takmičenja, ali daćemo sve od sebe i vidjećemo da li će to biti dovoljno”, zaključio je Roganović.

Crnogorska reprezentacija na startu šampionata poražena je od Danske 30:21, dok je u drugom kolu slavila protiv Sjeverne Makedonije 28:24.

Slovenija je u prvom kolu bila bolja od makedonske selekcije 27:25, dok je u drugom ubjedljivo poražena od Danske 34:23.

Duel u Debrecinu počeće u 18 sati.

U drugom meču te grupe, dva i po sata kasnije, sastaće se Danska i Sjeverna Makedonija.


(Pobjeda)