26-12-2023

Rok za prijave na radionicu za mlade filmske kritičare ističe 15. januara

Filmski festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival organizuje Edukativni program za mlade kritičare u okviru programa Mreže festivala Jadranske regije. Oni podsjećaju da rok za prijave na radionicu za mlade filmske kritičare ističe 15. januara.


Foto: Filmski Festival Herceg Novi

„Prihvatiće se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi voljeli da se bave pisanjem filmske kritike“, naveli su organizatori.

Oni mole zainteresovane mole da do 15. januara 2024. pošalju: - kratku biografiju - motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice) - kritiku filma po želji (do 600 riječi).

„Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije“, naveli su u saopštenju.

Prijave su dostupne na sljedećem LINKU.

Za dodatna pitanja na raspolaganju je mejl info@filmfestival.me.