10-04-2018

Sajam namještaja i umjetnina u Budvi

Na Jadranskom sajmu u Budvi od 11. do 15. aprila održaće se 42. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 12. Sajam umjetnina – Art Expo, u jubilarnoj godini kada Jadranski sajam slavi 50. godina postojanja.

Sajam namještaja i umjetnina u Budvi | Radio Televizija Budva

Prethodnih 50 godina Jadranski sajam je predstavljao centar poslovne i društvene komunikacije. Na ovaj način Sajam je uspješno realizovao svoju misiju značajnog segmenta infrastrukture tržišta naše države.

Na 42. Sajmu namještaja i 12. Sajmu umjetnina Art-Expo, raznovrsna ponuda i popunjeni kapaciteti planirani za ove izložbe najavljuju ozbiljnu namjeru učesnika da kvalitetom i cijenama u konkurentskom okruženju povedu borbu za kupce u periodu intenzivnog opremanja prostora ugostiteljskih i smještajnih objekata, uoči nastupajuće turističke sezone.

U pet sajamskih hala i na spoljnom prostoru Jadranskog sajma, Sajam namještaja okupiće 87 direktnih i indirektnih izlagača, predstavljajući sopstvene proizvodne programe izlagača i programe distribucije iz ukupno 14 zemalja. Novi izlagači, koji se po prvi put predstavljaju tržištu na ovaj način su značajno obilježje manifestacije sa aspekta osvježenja ponude, novih proizvoda i tehnologija ali i cjenovne konkurencije. Ove godine 36% učesnika su novi izlagači, i uz tradicionalne dugogodišnje učesnike sajma dodatno afirmišu poslovnu komponentu i regionalni značaj manifestacije.

Na jednom mjestu publici će se predstaviti proizvodi kompanija koje postavljaju standarde industrije u svjetskim okvirima – kvalitetom, cijenom, konceptom prezentacije i regionalne kompanije koje se bave dizajnerskim namještajem, kao i proizvođači iz oblasti primarne prerade, stolarije, izrade pločastog i masivnog namještaja, projektovanja i inženjering poslova.

Na Sajmu će biti predstavljen kućni namještaj - kuhinje, trpezarije, dnevni boravci, spavaće sobe i kupatila, kancelarijski namještaj, oprema za domaćinstva, poslovne prostore, ugostiteljske objekte i smještajne kapacitete, baštenski program i ostale vrste namještaja, raznovrsnog dizajna i cjenovnih kategorija.

U segmentu Sajma umjetnina, publici će se prodajnom izložbom slika, grafika, akvarela i crteža predstaviti likovni umjetnici iz Crne Gore, kao i Crnogorsko udruženje kolekcionara antikviteta – nakita, ordenja, znamenja, trofejnog oružja i dekorativnog antiknog namještaja. Na taj način se proširuju mogućnosti kako učesnika da komercijalizuju umjetnine, tako i posjetilaca da kompletiraju opremanje životnog i poslovnog ambijenta.

U programskom dijelu sajma održaće se konferencija ,,Primjena standarda u oblasti drvne industrije” u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, sektora drvne industrije.

Sajam će svečano otvoriti generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, g. Adem Fetić, u srijedu 11. aprila u 11:00h na Jadranskom sajmu u Budvi.

Jadranski sajam će najuspješnije prezentacije učesnika nagraditi tradicionalnim EXPO TROPHY nagradama. Posjetioci će biti u prilici da u nagradnoj igri osvoje neku od nagrada koje Jadranski sajam dodjeljuje u saradnji sa izlagačima.
Raznovrstan asortiman proizvoda na jednom mjestu, jednostavnost i lakoća kompletnog planiranja i opremanja enterijera i eksterijera, sajamski popusti, su najvažnije odrednice koje publici preporučuje ovogodišnje izdanje izložbe.

Radno vrijeme za posjetioce je od 10 do 19 časova.