22-06-2023

Šampioni u finasijskim problemima, iz Opštine nema odgovora

Treneri i igrači Rukometnog kluba Budvanska rivijera Budva obratili su se otvorenim pismom široj javnosti zbog finansijskih i organizacionih problema u klubu. Pismo prenosimo integralno.

Šampioni u finasijskim problemima, iz Opštine nema odgovora | Radio Televizija Budva

Poštovani građani Budve i cjelokupna javnosti Crne Gore,

Zbog situacije u kojoj se nalazimo primorani smo da vam se obratimo otvorenim pismom.

Naime, kao klub koji je prošlogodišnji šampion Crne Gore, a ove godine osvajač Kupa Crne Gore, se nalazimo u velikim problemima, kako finansijskim, tako i organizacionim. Igrači i članovi kluba su poslednju platu primili prije tri mjeseca, dok se ukupno duguje najmanje 5 plata, duguje se Mediteranskom sportskom centru, duguje se prevoznicima. Da ne pominjemo dugovanja koja se "vuku" od prošle godine.

Ne želeći da ulazimo u to ko i sa kim igra kakve igre, moramo da postavimo pitanje zašto još uvijek nije usvojen izvještaj o radu za prošlu godinu iako su rokovi davno prošli. A to je jedna od prepreka za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine.

Takođe, nemoguće je dobiti bilo kakvu informaciju o tome kako će se dug sanirati kao i o planovima za sledeću sezonu. Dok ostali klubovi sastavljaju ekipu za sledeću sezonu, čini nam se da neko pokušava da rasturi našu. Nemamo ni informaciju koliko je nama, kao kolektivu, odobreno sredstava iz budžeta za 2023. ni kada će ta sredstva biti raspoređena. Povrh svega, nadležni u klubu prebacuju lopticu sa jednog na drugog, prebacuje se odgovornost, a niko ne pokušava da riješi problem. Takođe, povodom naših problema ne nailazimo na razumijevanje kod ljudi iz Sekretarijata za društvene djelatnosti, pod čijom je ingerencijom sport u Budvi.

Zbog svega navedenog, mi smo prinuđeni da se sami borimo za svoja prava, kao što smo to poslednje dvije godine radili na terenu donoseći gradu pehare šampiona države i osvajača kupa Crne Gore, koji krase klupske vitrine, a ne naše lične.

Mi nismo političari i demagozi, mi smo sportisti, te stoga ovo pismo možda nije sastavljeno na najbolji način, ali je poslednja opomena da se nešto preduzme da se naši problemi riješe.

Sportski pozdrav,

Treneri i igrači Rukometnog kluba Budvanska rivijera Budva