28-05-2021

Saradnja turističkih organizacija Beograda i Budve - Putujte kod svojih

Saradnja najznačanijih lokalnih turističkih organizacija u svojim zemljama, Beograda i Budve, biće ozvaničena protokolom o saradnji, najavljeno je na jučerašnjem sastanku Miodraga Popovića, direktora TO Beograda, i Maje Liješević, direktorke TO Budve, u prostorijama Turističke organizacije Beograda.


Foto: TO Budva

„Saradnja između turističkih organizacija opštine Budva i grada Beograda je potpuno prirodna imajući u vidu to da Budva čini preko 50% turističkog prometa u Crnoj Gori, a Beograd oko 60% u Srbiji.“, rekla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Dodala je da se sa Turističkom organizacijom Beograda očekuje nastavak lijepe saradnje u narednom periodu.

„Kada je u pitanju turistička sezona na crnogorskom primorju, dodatno ohrabruje činjenica da su Beograđani, po riječima kolega iz Turističke organizacije Beograda, zainteresovani da i ovo ljeto, svako naredno, ali i tokom cijele godine dolaze u naš grad, gdje su, kako smo ponovo naglasili, uvijek dobrodošli.“, zaključuje Liješević.

Kako je direktor TO Beograda, Miodrag Popović, najavio, TO Beograd i TO Budva će uskoro potpisati protokol o saradnji koji će definisati veliki broj zajedničih akcija i predstavljanja.

"Protokol će obuhvatiti brojne zajedničke aktivnosti, promociju Beograda u Budvi, kao i Budve Beograđanima, uz poruku primjenljivu u oba slučaja koja glasi “putujte kod svojih“!“, izjavio je Popović i dodao da konkurencija ova dva grada ne može da postoji.

Pored prezentacije turističke ponude Beograda u Budvi krajem narednog mjeseca, na sastanku je dogovoreno i da će se informacije o turističkim ponudama oba grada uskoro naći na turističkim info biroima, kako bi se svi zainteresovani na licu mjesta informisali o mogućnostima za odlazak i boravak u Budvi odnosno Beogradu.

“Ako je neko još imao nedoumice kuda na ljetovanje, ako već ne ljetuju u Srbiji, onda svakako treba da idu u Crnu Goru!“, dodao je on.

Zaključio je da sve upućuje na povezanost ova dva grada, da prema većim tržištima i Beograd i Budva, kada su zajedno, imaju mnogo bolju ponudu i mnogo će više stranih gostiju privući.