06-10-2022

Sastanak predsjednika Opštine Budva i potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović primio je juče u svom kabinetu potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) gospodina Željka Ovuka, koji je takođe i potpredsjednik Svjetske asocijacije za paraglajding i zmajarstvo zbog pokrenute inicijative za organizaciju Svjetskog i Evropskog prvenstva u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva.

Sastanak predsjednika Opštine Budva i potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije | Radio Televizija Budva

Opština Budva će se i pored organizacije velikih međunarodnih takmičenja vazduhoplovnih sportova kandidovati i za organizaciju generalne konferencije Svjetske vazduhoplovne federacije za paraglajding i zmajarstvo (CIVL) koja će se održati u februaru 2024. godine.

“Ovo je prilika da Opština Budva predstavi svoje sportske i turističke potencijale vazduhoplovstima cijelog svijeta”, istakao je gospodin Željko Ovuka.

Predsjednik Božović će obići zajedno sa gospodinom Ovukom poletišta i sletišta na teritoriji naše opštine, kao i smještajne kapacitete našeg grada. Predsjednik Opštine se zahvalio gospodinu Ovuki na posjeti, i naglasio da ga raduje što će se po prvi put organizovati Svjetska i Međunarodna takmičenja u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva.