30-07-2021

Sastanak UiK, IJZ i Udurženja ugostitelja: Nema mjesta fleksibilnijoj primjeni propisa

Na današnjem sastanku Uprave za inspekcijske poslove (UiP), Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Udruženja ugostitelja Budve, održanom u našem gradu, uz konstruktivan pristup problemima s kojima se godinama susreće ugostitljeska djelatnost, posebno u pandemijskom okruženju, postignut je konsenzus da nema mjesta fleksibilnoj primjeni propisa, posebno onih koji kompromituju zdravlje.


Foto: Facebook/Uprava za inspekcijske poslove

Navodeći detalje dogovora, iz UiP su saopštili da se zaštitne maske moraju nositi, a da na stolovima moraju da stoje dezinfekciona sredstva.

Takođe, oni ističu da sanitarne knjižice moraju biti uredne, a radnici prijavljeni.

"To su samo neke od elementarnih stvari oko kojih se ne mogu praviti kompromisi iz razloga jer se dovodi u pitanje nastavak cjelokupne turističke sezone i bezbjednog poslovanja", stoji u saopštenju Uprave.

Na inicijativu Udruženja ugostitelja Budve, a uz punu podršku Instituta za javno zdravlje i Uprave za inspekcijske poslove, biće postavljeni novi punktovi za vakcinaciju ispred Starog grada i na još nekoliko lokacija.

"Neophodno je omasoviti broj vakcinisanih kako bismo spremni priveli sezonu kraju i dočekali zimski period. Cijeneći specifičnost novih okolnosti u kojoj posluju ugostitelji i cjelokupna privreda, upućejemo apel sa sastanka da svako preuzme dio lične odgovornosti, da se vakciniše, zaštiti svoju porodicu, a naposletku i sopstveni biznis", zaključuje se u saopštenju.