14-02-2019

Savjetovalište za mlade: Povjerljive i besplatne usluge individualnog i porodičnog savjetovanja

Savjetovalište za mlade funkcioniše u sklopu Doma zdravlja Budva više od jedne decenije. Namijenjeno je mladima i njihovim rodteljima, koji mogu doći bez uputa ljekara, a primiće povjerljive i besplatne usluge individualnog i porodičnog savjetovanja.

Savjetovalište za mlade:  Povjerljive i besplatne usluge individualnog i porodičnog savjetovanja | Radio Televizija Budva

Najčešće teme, o kojima se govori u savjetovalištima odnose se na opšte zdravlje i normalan rast i razvoj, prevenciju alkoholizma, narkomanije i pušenja, prepoznavanje rizičnih oblika ponašanja, kao i na seksualno i reproduktivno zdravlje i vaspitanje.

"Do sada su savjetovalište posjećivali srednjoškolci, a sada planiramo da uvedemo i osmi i deveti razred, zavisno od tema koje obrađujemo. Gosti su nam psiholozi, dermatolozi, čak i inspektori, zavisi od teme koju obrađujemo. Mi volimo djecu da pitamo šta bi oni još voljeli da čuju, pa da tu temu i obradimo", kazala je dr Nada Tadić.

Ona je napomenula da sve ono što pričaju, ostaje među nama, jer mladi imaju dosta pitanja koja ne bi voljela da čuju roditelji i društvo.

Svi mladi ljudi kojima je neophodan savjet, podrška mogu doći u Savjetovalište. Ono se lako nalazi u našem gradu, a u prijatnom ambijentu dočekaće vas lica nasmijanih zdrastvenih radnika, spremnih da vam pomognu i salslušaju vas, te vam pomognu da donesete odluku ili riješite problem.

Rad savjetovališta se odvija kroz individualni rad, grupni rad, predavanja i tribine u školama, kao i kroz manifestacije u lokalnoj zajednici.