16-02-2023

Šćepanović: Počele pripreme za ljetnju turističku sezonu

Iz sektora za turizam u Sekretarijatu za privredu Opštine Budva najavljuju da su već počele pripreme za ljetnju turističku sezonu, kako kaže rukovodilac ovog sektora Đorđe Šćepanović, trenutna situacija je na zadovoljavajućem nivou.


Foto: Arhiva, RTV Budva

Rukovodilac sektora za turizam u Sekretarijatu za privredu Opštine Budva Đorđe Šćepanović je kazao za Polis da je sredinom janaura raspisan interni konkurs za još jednog turističkog inspekotra.

"Kao i svake godine, na početku godine radimo na pripremi turističke sezone. Sredinom janaura raspisali smo interni oglas za još jednog turističkog inspektora, gdje ima slobodno radno mjesto po trenutnoj sistematizaciji. Javila se koleginica koja dugi niz godina radi u Opštini Budva, tako da smo zadovoljni. Sad trebaju da se prođu sve potrebne zakonske procedure", istakao je Šćepanović.


Foto: Printscreen

Sektor za turizam ima 25 zahtjeva za upis u centralni turistički registar, a 20 izdatih odobrenja.

"Dobijamo zahtjeve za dobijanje odobrenja o izdavanju privatnog smještaja, tj. odobrenja o upisu u centralni turistički registar. Po poslednjem izvještaju imamo 25 zahtjeva iliti 20 izdatih odobrenja i kategorisanih 280 ležajeva. Moram da apelujem ovom prilikom, kao i svakog puta, da ćemo ove godine u saradnji sa kolegama iz Komunalne policije i inspekcije raditi na terenu i apelujem na građane da prijave svoje smještajne kapacitete, ne samo na građane već i na sve turiste koji rentiraju svoj stan u Budvi. Zakonska procedura je vrlo jednostavna, oprostili smo maksimalno svu tu papirologiju", kazao je on.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti na šalteru 13 i 14 Građanskog biroa Opštine Budva ili u kancelariji broj 26 sektora za turizam, zaključio je Šćepanović.