09-08-2019

SD Budva: Saboru trubača nije mjesto u Budvi

Predsjednik OO SD Budva Petar Ivković, obratio se saopštenjem u kome reaguju na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija „Guča u Budvi”.


"Socijaldemokrate Budve zatečene su jučerašnjom najavom lokalne vlasti da će jednu od poznatijih turističkih manifestacija iz Srbije, Sabor trubača u Guči, dovesti i u Budvu", rekao je Ivković.

On je dodao da su u SD-u podržali nastojanja lokalne vlasti da se uklone privremeni objekti sa budvanskog šetališta, vodili smo se upravo sviješću da njihov izgled i atmosfera koju kreiraju ne priliči elitnoj turističkoj destinaciji kao što je Budva. Naglasio je da su, bez obzira što na lokalnom nivou pripadaju partijama opozicije, pokazali spremnost da podrže odluku za koju vjeruju da će doprinijeti boljem izgledu našeg grada.

"Pitamo se sada, u totalnoj nevjerici, zašto lokalna vlast nakon jednog koraka naprijed, čini pet koraka nazad", navodi Ivković.

"Da odmah razriješimo sve dileme – protiv Sabora trubača nemamo apsolutno ništa, dok god se on održava u Guči, gdje, shodno tradiciji, i pripada. Ali zaista čvrsto vjerujemo da, u vremenu kada lokalna vlast povlači određene poteze kako Budva ne bi „ličila na veliki vašar“, dovođenje još većeg vašara ne doprinosi imidžu grada Zato pozivamo čelnike lokalne vlasti da nam objasne na koji to način karakteristike Sabora trubača u Guči odgovaraju mediteranskom identitetu našeg grada i turističkoj ponudi destinacije koju nazivamo elitnom. Ne, gospodo, Budvu nećete učiniti elitnijom tako što, nakon uklanjanja jednog vašara, dovedete drugi, pet puta veći. Valjda ste, nekad, pošli u neku drugu mediteransku državu i vidjeli kako sve to tamo izgleda", rekao je Ivković.

"Vjerujemo da će, jednog dana, neko pretočiti na papir sva čuda budvanske vlasti (2016-2020.) i da će to biti jedan od bestselera na ovim prostorima. Sigurni smo da će „Guča na moru“ biti pri samom vrhu. No, dugo je do kraja mandata koji, sve je izvjesnije, nećete dočekati na pozicijama na kojima se trenutno nalazite. Ako se kojim čudom to i desi, neće nas iznenaditi da potencijalni bestseler dopunite još kojim čudom, čak i većim od „Guče na moru“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Petar Ivković, predsjednik OO SD Budva.