18-02-2020

SDP: Više od 200 građana Budve podržalo peticiju za Zakon o PIO

Socijaldemokratska partija je, proteklog vikenda, u Budvi, nastavila akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

SDP: Više od 200 građana Budve podržalo peticiju za Zakon o PIO | Radio Televizija Budva

Foto: SDP

Kako su iz te političke stranke istakli u saopštenju, zakonom se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja za hiljade građana, čime se, dalje navode, minimalna penzija uvećava za 20%, a broj godina potrebnih za penzionisanje, i kod muškaraca i kod žena, smanjuje.

Tim povodom, ispred Starog grada sa građanima su razgovarali predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković i članovi lokalnog odbora SDP.

Iz SDP-a poručuju da su građani Budve izuzetno zainteresovani za ovaj zakon, pojašnjavajući kako moramo biti svjesni da u prijestonici crnogorskog turizma živi veliki broj ljudi čije su i plate i penzije izuzetno niske i koji će, usvajanjem pomenutog zakona, dobiti pravo za sigurniju starost.

"Istrajaćamo i na drugim reformskim ekonomsko-socijanim zakonima, koji su posebno važni za Budvu, jer predviđaju značajno smanjenje poreza i doprinosa za privrednike, kao i povećanje minimalne zarade za radnike na 250 eura. Ove kombinovane mjere bi mogle dovesti do toga da plata za brojne radnike u sektoru ugostiteljstva, trgovine i saobraćaja značajno poraste, a upravo su ovo oblasti u kojima je u, ovom gradu, plata najmanja i u ovim sektorima je zapošljeno skoro 10.000 radnika." , navela je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković.



Foto: SDP

"Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje za novi zakon o penzijama, jer već sada imamo desetine građana koji samoinicijativno sakupljaju potpise u svom okruženju. Nastavićemo sa akcijom narednih dana i u ostalim crnogorskim gradovima. Peticija se takođe može potpisati i preko linka http://sdp.co.me/peticija/" , zaključili su iz SDP-a.