05-05-2023

Sedam osoba lišeno slobode u Herceg Novom zbog ulične prodaje narkotika

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su danas u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a uz podršku Posebne jedinice policije i pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije, realizovali višemjesečnu aktivnost usmjerenu na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i lišili slobode šest osobe osumnjičenih za krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Sedam osoba lišeno slobode u Herceg Novom zbog ulične prodaje narkotika | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Slobode su lišeni: I.Lj.(44), R.Lj. (18), I.Š. (27), D.B. (46), B.Č. (28) i D.V. (53) svi iz Herceg Novog.

Jutros su pripadnici policije izvršili pretrese na sedam lokacija, kojom prilikom je pronađena marihuana, drobilica, pištolj u ilegalnom posjedu i jedna replika startnog pišolja. Radi provjere oduzeta su i dva vozila veće materijalne vrijednosti.

Policija je u okviru ovog predmeta u prethodnom periodu pronašli dva skrovišta, tzv.šteka, koja su koristila osumnjičena lica, a u
kojima je pronađen kokain, marihuana, smješa namijenjene za miješanje sa opojnim drogama, vage za precizno mjerenje i
oprema namijenjena za pakovanje opojnih droga.

Protiv tri osobe su ranije podnijete tri prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.
Šest osumnjičenih lica je uz krivičnu prijavu privedeno državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršila gore navedena djela.