27-12-2017

Sekulić: Predsjednik nema argumente da ugasi Službu

Iz Službe obezbjednjenja imovine i lica Opštine Budva tvrde da se iz jučerašnjeg odgovora predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića jasno vidjelo da on bez ikakvog pravnog utemeljenja želi da ukine Službu obezbjedjenja imovine i lica. Naime, kazao je kako nije zadovoljan radom Službe, kako službenici nemaju licencu zbog čega je Opština platila mandatnu kaznu, te da načelnik Službe ima pomoćnika.

Sekulić: Predsjednik nema argumente da ugasi Službu | Radio Televizija Budva

"Pitamo predsjednika Opštine, ukoliko nije bio zadovoljan radom Službe, zašto do sada ni na koji način nije reagovao? Zašto nije rekao da je od nas tražio da brinemo o njegovoj bezbjednosti van prostorija zgrade Opštine iako to ne spada u opis našeg posla, nakon čega je uredno bio zahvalan svaki put", pitaju iz Službe.

O tome koliko je predsjednik upoznat sa pravim stanjem u Službi govori i njegova neistinita tvrdnja da načelnik ima pomoćnika. Što se mandatne kazne tiče koja je plaćena, predsjednik je sam doprinio tome jer je brojnim dopisima prije toga bio upoznat sa problemima koje je neophodno riješiti. I pomenuti dopis je kao i sve ostale ignorisao.

Na današnji dan Služba obezbjedjenja imovine i lica Opštine Budva ima šest licenciranih i sertifikovanih službenika od kojih četiri ima dozvolu za obavljanje poslova zaštite što je po zakonu dovoljno da služba bude registrovana, tvrde iz pomenute Službe.

Predsjednik je od prvog dana imao namjeru da načelnika smjeni kako bi to radno mjesto pripalo njegovim partijskim istomišljenicima.

U jučerašnjim izjavama jasno se vidjelo da predsjednik nema konkretne razloge zbog kojih ukida službu i još je jasnija njegova poruka da tamo gdje su Demokrate nema mjesta za bilo koga ko ne razmišlja kao oni.

Predsjednik Opštine juče nije imao nijedan argument kojim bi pobio činjenice koje svi znaju, a koje se on trudi da prikrije želeći da u potpunosti iz lokalne uprave pošalje kući sve one koji ne pripadaju njegovoj političkoj opciji, zaključio je načelnik Službe obezbjednjenja imovine i lica Opštine Budva Vladimir Sekulić.