17-01-2021

Selimovici se vratili u Budvu: Ko je nadležan za ovaj slučaj?

Nakon što je budvanski Centar za Socijalni rad u pratnji CB Budva i Komunalne polcije, sinoć omogućio petočlanoj porodici Selimović povratak za Bijelo Polje odakle i potiču, kako portal RTV Budva saznaje, oni su se danas vratili u Budvu. Na autobuskoj stanici primijećena su tri člana ove porodice. Dvoje odraslih i dijete.



Podsjećamo da inicijativu našeg sugrađanina koji je želio da ostane anoniman, sinoć su u neposrednoj blizini OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", došli predstavnici Centra za socijalni rad, ekipa Komunalne policije kao i službenici CB Budva, kako bi intervenisali povodom zbrinjavanja porodice Selimović.

O petočlanoj porodici Selimović, koja je već nekoliko dana na više lokacija u Budvi spavala na otvorenom, naš portal je pisao kada je Komunalna policija i inspekcija reagovala po prijavi da je na zemljanoj površini kod stadiona Lugovi zapaljena vatra, koju su Selimovići zapalili kako bi se zgrijali.

Nakon toga, prema nezvaničnim informacijama sugrađana i očevidaca, Selimovići su se selili sa jednog na drugo mjesto, a na kraju privremeni boravak našli uz prolaze Osnovne škole koji su dovoljno ograđeni kako bi ih zaštitili od vjetra i moguće kiše. Kako nadalje saznajemo, po prijavi su Selimovići bili protjerani sa tog mjesta na obližnje livade.

Savjesni sugrađanin koji ih je sinoć primjetio, kontaktirao je nadležne Službe kako bi se ovoj porodici sa troje maloljetne djece pomoglo.

Službenice Centra za socijalni rad su obavile razgovor sa starijim Selimovićima koji su kazali da u Bijelom Polju imaju problema sa određenim ljudima, kao i da su prisiljeni da gledaju kako su njihova djeca malteretirana. Rekli su i da im se nalaže da odlaze da prose da bi pojedinci iz njihove porodice imali, između ostalog, i za narkotike.

Karte su kupile službenice Centra za socijalni rad i porodica Selimović je večeras krenula za Bijelo Polje, a tamo će ih čekati predstavnici CB Bijelo Polje.


Ekipa našeg portala kontaktirala je Centar za socijalni rad, gdje su nam kazali da su iznenađeni razvojem situacije i njihovim povratkom, napomenuvši da Centar za socijalni rad u Bijelom Polju nije imao za obavezu da porodicu Selimović sačeka na autobuskoj stanici.

Iz Centra za socijalni rad kazali su nam i da će o svemu obavijestiti nadležne, te da će nas uputiti u dalji razvoj situacije.

Iz CB Bijelo Polje za portal RTV Budva, kazali su da su upoznati sa slučajem Selimović, ali da trenutno ne mogu dati bliže informacije, već da ih kontaktiramo sjutra.

Postavlja se pitanje šta će biti sa ovom porodicom? Čija su nadležnost i kako im pomoći?

D.P./N.D