19-09-2023

Šest medalja za Crnu Goru na Balkanskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Budvi

Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici završeno je u nedjelju nakon tri dana tokom kojih se predstavilo oko 200 takmičarki. Crnogorska reprezentacija ostvarila je odličan rezultat. U pojedinačnim seniorskim kategorijama osvojene su tri bronzane medalje, prejuniorke u grupnim vježbama zaslužile su bronzu, a juniorke u grupnoj vježbi dvije zlatne medalje.


Elizabeta Lugovski (desno) na podijumu, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore i GK Budva, Vesna Radonić kazala je za Radio Budvu da organizacija ovako značajnih turnira podiže nivou crnogorske gimnastike u regionu.

"Još jedan veliki projekat je iza nas. Bili smo domaćini prvog Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gim u Crnoj Gori. Zadoovljni smo rezultatima, ostvarili smo ono što smo se potajno nadali da ćemo i da odradimo. Možda smo mogli ostvariti još bolji plasman, ali cure su bile jako zauzete i radile su i u individualnim i u grupnim vježbama. Naravno, Nina Dragović i Anđela Vuković, naše najbolje juniroke, pored grupnih vježbi imali su i sva četiri individualna rekvizita, što je bilo jako naporno. Ali, zadovoljni smo i finalom. Nina je bila u tri, Anđela u jednom finalu, a u ukupnom plasmanu smo treći na Balkanu, što je značajan rezultat za Crnu Goru, s obzirom da znamo da druge zemlje imaju dužu tradiciju rada i bolje rezultate par godina unazad. Mi smo potvrdili da gimnastika Crne Gore ide pravim putem i da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji i bolji", istakla je Radonić.

Ona se osvrnula i na uspjeh Elizavete Lugovski koja je Crnoj Gori donijela tri bronzana odličja.

"Ona je uspjela da podigne gimnastiku Crne Gore na veći nivo, što nam je i bio cilj kada smo doveli jednog takvog vježbača za naš tim. Ona takođe ima mogućnost i da se izbori da ode uz Pariz na Olimpijske ige", navela je Radonić.

Kako je kazala, gostoprimstvo u Budvi je uvijek veliko i njihovi dugogodišnji prijatelji vole da dođu i da se vrate u Budvu.

"Sa mnogima sarađujemo već dugi niz godina i oni učestvuju na turnirima koje organizujemo. Očekuju nas i Dani Budve u novembru, naš tradicionalni turnir koji nam je sigurno otvorio vrata za značajne projekte koje smo realizovali u ovoj godini. Pomenula bih da nam u narednom periodu sigurno treba malo bolja infrastruktura, kako bi mogli krenuti sa organizacijom još kvalitetnijih manifestacija", zaključila je Radonić.