20-03-2020

Sindikat prosvjete CG uplatio 5000 eura NKT

Sindikat prosvjete (SPCG) uplatio je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti pet hiljada eura, kao pomoć u borbi protiv koronavirsa, prenosi agencija Mina.


Foto: Ilustracija

Iz SPCG su kazali da podržavaju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, Instituta za javno zdravlje i Vlade, u cilju zajedničke borbe protiv suzbijanja koronavirusa.

Kako su naveli, SPCG je uvijek, kad je to bilo potrebno, pokazivao najviši stepen društvene odgovornosti.

„Glavni odbor je odlučio da se Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uplati pet hiljada EUR, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa koji je, nažalost, stigao i u našu zemlju”, kazali su iz SPCG.

Oni su pozvali sve prosvjetne radnike da se u ovim trenucima ponašaju odgovorno prema sebi, svojim porodicama i učenicima, i da poštuju i sprovode sve neophodne mjere koje su propisane.

Iz Sindikata su kazali da podržavaju zdravstvene radnike koji se bore za očuvanje zdravlja stanovništva, i sve zaposlene u proizvodnji i distribuciji hrane, koji su najviše izloženi riziku.

Oni su poručili da podržavaju i napore Ministarstva prosvjete u namjeri da održi obrazovni sistem i da, u novonastalim uslovima, organizuje nastavu na daljinu u interesu učenika.