16-09-2023

Sjajni savjeti za pakovanje kofera

Predstavljamo 10 sjajnih savjeta za pakovanje kofera koji će vam pomoći da iskoristite prostor, ostanete organizovani i izbjegnete nepotrebno pretrpavanje.


Foto: ilustracija / unsplash

1. Napravite listu za pakovanje kofera nekoliko dana ranije, kako bi spontano na nju mogli da dopišete sitnice na koje ste u prvi mah zaboravili.

Izaberite pravilan kofer: Važno je odabrati kofer koji odgovara vašim potrebama. Razmislite o dužini putovanja, destinaciji i količini stvari koje želite da ponesete. Pripazite da je kofer izdržljiv, lagan i ima dovoljno pregrada i džepova za organizaciju.

2. Istražite prodavnice, roleri za odjeću mogu biti korisna stvar i uz njih možete dobiti dodatan prostor u koferu. Kese iz kojih možete isisati vazduh su takođe dobar izbor!

3. Ukoliko nosite dodatnu torbu ispunite je donjih vešom ili čarapama. Jasno je da ne treba da postane glomazna ali postavite u nju sitnice i uštedite prostor.

4. Nama su posebno korisne mini verzije kozmetičkih proizvoda, namijenjene za putovanja. Na taj način ne rizikujemo prosipanje velike količine proizvoda na garderobu i pritom dobijamo praktična pakovanja koja će nam služiti u narednih sedam do dest dana.

5. Birajte klasične komade odjeće koje najviše volite da nosite i koji se lako međusobno kombinuju. Na taj način dobijate više odjevnih kombinacija a sa sobom imate manju težinu kofera, što je posebno korisno ako putujete avionom.

6. Slojevito pakovanje je odličan trik za maksimiziranje prostora u koferu. Savijte odjeću na pola dužine, a zatim je pažljivo umetnite u kofer jedan sloj po sloj. Ovo će vam pomoći da iskoristite svaki centimetar prostora.

7. Predlažemo vam da iskoristite jedan neseser za odlaganje važnih ličnih stvari kao što su ljekovi (za svaki slučaj), punjač od mobilnog telefona, fleš i bilo šta drugo. Uvek ćete znati gde su i neće se izgubiti.

8. Ukoliko dijelite kofer sa supružnikom uštedite prostor rolajući garderobu. Spojte odjevnu kombinaciju tako što ćete saviti stvari po pola i sjediniti a zatim urolati.

9. Organizujete kofer po sekcijama kako bi se lakše snašli u večernjim satima kada tražite sredstva za ličnu higijenu ili kada tražite haljinu u jutarnjim časovima. Napravite logičan raspored unutar kofera.

10. Provjerite sam kofer, njegovu ispravnost i ako treba dodatno ga osigurajte tako što ćete ga obložiti streč foliom kako bi zagarantovali bezbednost i kako se ne bi otvorio u toku puta.

Uživajte u odmoru!

Izvor: mogujatosama.rs