26-05-2023

Sjuta promjenljivo, toplo i nestabilno vrijeme

Promjenljivo, toplo i nestabilno. U južnim predjelima malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Od sredine dana, ponegdje uz pojačan razvoj oblačnosti, uslovi za kratkotrajnu kišu ili pljusak i grmljavinu.

Sjuta promjenljivo, toplo i nestabilno vrijeme | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Pxb

Na sjeveru promjenljivo do pretežno oblačno, tokom prijepodneva ponegdje uglavnom slaba kiša, a od sredine dana, mjestimično kiša ili kratkotrajn pljusak i grmljavina. Vjetar sjeverni i sjeveroistočni, mjestimično umjeren do pojačan, kratkotrajno na udare i jak. Jutarnja temperatura vazduha od 8 do 19, najviša dnevna od 16 do 30 stepeni.


Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE: Ponegdje udari vjetra N-ih smjerova, 25-40 čvorova.
SINOPTIČKA SITUACIJA: Na visini se i dalje zadržava topla i nestabilna vazdušna masa. U prizemlju slabogradijentno polje.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:

Vjetar dominantno NE i NW, 6-20, ponegdje na udare 25-40 čvorova. More 2-3, na otvorenom ponegdje moguće i 4. Vidljivost 10-20 km. Ponegdje moguća magla i smanjena vidljivost. Malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima, uz umjeren do pojačan razvoj oblačnosti, lokalno ima uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak i grmljavinu, prvensveno od sredine dana. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 27 stepeni.