25-05-2023

Sjutra duži sunčani intervali, popodne kiša

U južnim predjelima malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Od sredine dana, ponegdje uz pojačan razvoj oblačnosti, uslovi za kratkotrajnu kišu ili pljusak i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, mjestimično pojačan, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 8 do 18, najviša dnevna od 16 do 29 stepeni.

Sjutra duži sunčani intervali, popodne kiša | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Na sjeveru promjenljivo do pretežno oblačno, tokom jutra ponegdje moguća slaba kiša, a u drugom dijelu dana i kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Ujutru, ponegdje na sjeveru po kotlinama moguća magla.

Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE: Ponegdje, mogući kratkotrajni udari vjetra N-ih smjerova, do 35 čvorova.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Na visini se i dalje zadržava topla i nestabilna vazdušna masa. U prizemlju slabogradijentno polje.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA: Vjetar dominantno NE i NW, 6-18, ponegdje moguće kratkotrajni udari do 35 čvorova. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Ponegdje moguća magla i smanjena vidljivost. Malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima, u drugom dijelu dana uz umjeren razvoj oblačnosti, lokalno ima uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak i grmljavinu. Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 18, najviša dnevna 25-27stepeni.