27-09-2022

Sjutra konkurs za specijalističke studije

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis na postdiplomske specijalističke studije UCG, za studijsku 2022/23. godinu sa 1.805 raspoloživih mjesta, a prijave se predaju studentskim službama organizacionih jedinica u četvrtak.

Sjutra konkurs za specijalističke studije | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz UCG-a su kazali da će tekst konkursa biti objavljen na njihovoj zvaničnoj internet stranici i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

“Pravo prijave imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom”, rekli su iz UCG-a.

Oni su naveli da stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.

Kako su saopštili, kandidat za upis dužan je podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova.

“Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama)”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, upis kandidata izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom.

Iz UCG-a su kazali da je upis na specijalističke studije bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koja su objavljena na njihovoj internet stranici www.ucg.ac.me.

Oni su pojasnili da se specijalističke studije organizuju isključivo kao samofinansirajuće.