19-12-2023

Sjutra okupljanje rukometaša

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će u januaru biti odigrano u Njemačkoj.


Foto: IHF

Selektor Vlado Šola u nekompletnom sastavu počeće sa uigravanjem tima za veliki izazov, koji će početi 12. januara duelom sa Mađarskom.

Prvi trening na programu je sjutra u 18 sati u dvorani Verde, a selektor Šola na raspolaganju bi trebalo da ima deset igrača koji su na spisku.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 11 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Rivali crnogorskim rukometašima u grupi, ism Mađarske, biće još Island i Srbija.

Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.


(Mina)