30-11-2020

Sjutra stižu prvi putnici iz Ukrajine

Prvi avion sa putnicima iz Kijeva, direktnim letom kompanije Windrose, sletjeće sjutra na podgorički Aerodrom. Iz Aerodroma Crne Gore saopšteno je da se sjutrašnjim letom prvi put tokom zime uspostavlja direktan avio saobraćaj između glavnih gradova Ukrajine i Crne Gore, što će trajati do kraja marta.


Foto: MINA

"Putnici će na Aerodrom Podgorica sletjeti u 14 sati i 55 minuta, dok će let iz našeg glavnog grada ka Kijevu biti u 15 sati i 40 minuta", navodi se u saopštenju.

Crnogorskim državljanima je, kako su podsjetili iz Aerodroma, potreban PCR test na Covid-19 za ulazak u Ukrajinu, a ukoliko ga nemaju dobiće rješenje o samoizolaciji. Ukrajina se nalazi na 'zelenoj listi' zemalja što znači da njeni državljani mogu ući u Crnu Goru bez posebnih uslova.

"Koliko su letovi iz Kijeva tokom zime važni za crnogorske aerodrome i turizam govori činjenica da su ukrajinski turistički poslenici ljetos čarter letovima posjećivali Crnu Goru, ugovarajući aranžmane sa domaćim hotelijerima. Prošle godine u Crnoj Gori je boravilo preko 60 hiljada turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460 hiljada noćenja", rekli su iz Aerodroma.


(MINA Business)