20-03-2019

Sjutra svečano otvaranje Jadranskog sajma

Na Jadranskom sajmu u Budvi od 21. do 23. marta održaće se 45. Sajam hrane ufi, 28. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajam ekologije. Radno vrijeme za posjetioce je od 21. do 23. marta od 10 do 18 časova.



Sajamske manifestacije već godinama čine jedinstvenu sajamsku platformu za plasman roba, usluga i znanja na regionalnom tržištu. Na Sajmu nastupa 86 direktnih i indirektnih izlagača, a dolaze iz 9 zemlja. Više od četvrtine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom našem tržištu predstavljaju prvi put. 22 direktna izlagača iz inostranstva potvrđuju internacionalni karakter sajamske manifestacije, koja pod znakom Globalne sajamske asocijacije UFI, već decenijama predstavlja međunarodnu poslovnu platformu.

Na Sajmu hrane prisutne su kompanije iz različitih sektora: industrija mesa i mesnih prerađevina, mediteranska prehrana, organska hrana, destilerije i vinarije… Posebno mjesto na Sajmu hrane ove godine imaju proizvođači tradicionalne i eko hrane. Na Sajmu ekologije ove godine prisutne su kompanije i NVO sektor koji se bave pitanjem reciklaže, tretmana otpada i edukacijom. Sajam ekologije zajedno sa Sajmom hrane čini jedinstvenu sajamsku platformu posvećenu prije svega očuvanju životne sredine kao preduslova i resursa za uzgoj zdrave hrane. Na Sajmu će premijerno biti predstavljena inicijativa “Budva Zero Waste City”, koju realizuju NVO Eko centar Budva i Coca- Cola Sistem. Svi posjetioci Sajma moći će da saznaju kako će Budva postati grad u kojem se povećava procenat reciklaže i upoznati se sa aktivnostima u sklopu ovog projekta.

KEXPORT klaster iz Mađarske, koji okuplja 26 kompanija iz oblasti očuvanja životne sredine prisutan je na sajmu.
Raznovrsne segmente Sajma turizma upotpunjuju proizvođači, prodavci i distributeri opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, kao i ponuda pratećih djelatnosti u funkciji turizma poput obrazovnih insititucija, softverskih agencija, medijskih kuća, agencija za zapošljavanje itd.
Drago nam je istaći promocije festivala na sajmu kao promotera turističkih destinacija, kao i visoko obrazovnih institucija iz oblasti turizma.

Svečano otvaranje je u četvrtak, 21. marta sa početkom u 11 časova na Jadranskom sajmu. Sajam će svečano otvoriti predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević.

Posjetioci sajamskih manifestacija imaju priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u saradnji sa izlagačima. Dodjelom tradicionalnih priznanja EXPO TROPHY po izboru stručnog žirija, Jadranski sajam će odati priznanje najuspješnijim izlagačima.