19-12-2014

Skočiđevojka prodata za 7,2 miliona eura

U Privrednom sudu juče je četvrti put prodata nekadašnja vojna baza Skočiđevojka nadomak Reževića za 7,2 miliona eura.

Skočiđevojka prodata za 7,2 miliona eura | Radio Televizija Budva

Prodaju australijskoj kompaniji odobrila je sutkinja Nataša Sekulić, koja vodi postupak u procesu Hipo Alpe Adria banke protiv kompanije Monte Mena investments, piše današnja Pobjeda.

Skočiđevojka je bila procijenjena na 14,5 miliona eura, ali kako nije bilo zainteresovanih, prodata je iz drugog puta za upola manju cijenu.

Kompanija Monte Mena, u vlasništvu palestinskog biznismena Muhameda Rašida, bivšeg finansijskog savjetnika Jasera Arafata, ostala je dužna zbog nevraćenog kredita Hipo banci od 5,28 miliona eura.

Hipo banka je zbog tog duga oglasila prodaju imovine u Reževićima ukupne površine od 63.025 kvadrata. Skočiđevojka je prvi put prodata 2005. godine dvojici Rusa za 2,35 miliona eura.

Kupci Nikolaj Zemljanski i Aleksander Beljakov kupili su Skočiđevojku od Fonda za prodaju vojne imovine, koji je bio stacioniran u Beogradu u vrijeme postojanja državne zajdnice Srbije i Crne Gore.Rusi su nakon dvije godine preprodali bivšu vojnu bazu Zoranu Bećiroviću Ćoću, odnosno njegovoj of šor kompaniji Kaldero trejding za 14 miliona eura.

Bećirović je samo sedam dana nakon te trgovine atraktivnu lokaciju preprodao Palestincu za 41,7 miliona eura. Rašid je ostao dužan Bećiroviću 8,6 miliona eura, pa je Privredni sud 2011. gonio privremenu zabranu otuđenja i opterećenja nepokretnosti.

Monte Mena je dužna za poreze Opštini Budva oko 670 hiljada eura.