23-08-2020

Sljedeće sedmice zvanične informacije o organizaciji nastave

Ministarstvo prosvjete će početkom sljedeće sedmice dati zvanične i detaljne informacije oko organizacije nastave u školama. Iz tog Vladinog resora su kazali da je, s obzirom na to da školska godina počinje 1. oktobra, nepotrebno i kontraproduktivno preuranjeno plasiranje informacija mimo krovne institucije.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Ministarstvo će, što smo pokazali i odmah nakon prvog suočavanja sa koronavirusom, informisati roditelje i djecu na vrijeme, i prije svega odgovoriti svom zadatku", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da se sa Institutom za javno zdravlje pripremaju modeli funkcionisanja školske godine koji će biti najbezbjedniji za djecu.

"Uporedo, snimaju se časovi koji će biti podrška sistemu obrazovanja i koristan resurs čak i u redovnoj nastavi. Izbor da se ti materijali ne koriste kao zamjena za nastavu u septembru bio je svjestan, jer znamo koliko je važno iskoristiti sve mogućnosti za direktan kontakt u školi", naveli su iz Ministartva.

Oni su istakli da razumiju pojedinačne stavove o početku godine.

"Ali naša je uloga da zaštitimo i zdravlje i znanje naše djece, koje u sistemu obrazovanja ima preko 100 hiljada", naglasili su iz Ministarstva.

Oni su zamolili za strpljenje, ističući da su na udarac koji je svim obrazovnim sistemima zadala pandemija odgovorili efikasno, brzo i pokazali da djeca mogu da računaju na njih.

"Tako će biti i ovog puta", poručili su iz Ministarstva.


Izvor: Mina