13-03-2019

Službe zaštite i spašavanja formira jedinice u Pržnu

Obnova dijela dotrajalog voznog parka i opreme za vatrogasce-spasioce, obezbjeđivanje prostorija i formiranje jedinice u Pržnu, krčenje pješačkih staza samo su neke od aktivnosti kojima se pripadnici Službe zaštite i spašavanja bave u periodu priprema za predstojeću turističku sezonu.

Službe zaštite i spašavanja formira jedinice u Pržnu | Radio Televizija Budva

Iz vatrogasne službe očekuju da što prije bude raspisan tender za nabavku specijalnog vozila, vatrogasne cistijerne i hidrauličnog alata koji se koristi prilikom spasavanja ljudi u teškim udesima, kao i još jedno dostavno vozilo koje služi za prevoz vatrogasaca odnosno spasilaca do mjesta intervencije, kao i za prevoz tehnike, kao što su crijeva i pumpe.

Oni očekuju da tender bude raspisan u naredna dva, tri dana i da se time upotpune raspoloživa sredstva za rad u ovoj jedinici.

Načelnik Službe zaštite i spađavanja Dragan Božović nam je kazao i to da je razgovarao sa predsjednikom Opštine gdje su mu obećana značajna sredstva predviđena budžetom, čime će uglavnom, ako ne i u potpunosti, obnoviti svoj vozni park, te da se nadaju da će do kraja 2020. godine imati zaokruženu najosnovniju tehničku opremu za rad da bi mogli da odgovore svim obavezama i izazovima koji očekuju ovu službu.

"Predsjednik nam je kazao da će, ako ikako bude bilo moguće, obezbijediti sredstva za jedno specijalno vozilo sa hidrauličnim stepenicama, jer je u Budvi sve više zgrada sa 12 i 15 spratova, tako da bi nam te hidraulične stepenice znatno olakšale posao, jer trenutno smo onemogućeni da reagujemo na situacije u visokospratnicama. Predsjednik je obećao i mi se nadamo da će se pronaći sredstva za ovo vozilo, iako znamo da ono nije ni malo jeftino", kazao je Božović.

On je dodao da je ova vatrogasna jedinica krenula sa obnovama prostorija koje su im dodijeljene od strane MZ Sveti Stefan i da očekuje da će za desetak dana one biti u funkciji.