23-08-2023

Službenici OB Budva podnjeće krivične prijave protiv osoba koje su napale policajce u Top Hillu

Kao što je javnost već upoznata, prilikom narušavanja javnog reda i mira koje se dogodilo 21. avgusta u diskoteci Top Hill u Budvi, došlo je i do napada na policijske službenike, koji su tom prilikom preduzimali policijska ovlašćenja, saopšteno je iz Uprave polcije.


Foto: Printscreen/yt

"I pored toga što je tuzilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Kotoru tada saopštio da u radnjama počinilaca nema elemenata krivičnog djela, nakon sagledavanja svih činjenica i okolnosti od strane menadžmenta Uprave policije, kao i dokaza koje su policijski službenici prikupili, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva će protiv lica koja su vinovnici ovog događaja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo, podnijeti odgovarajuće krivične prijave", navode u saopštenju.

Naglašavaju da je napad na svakog policijskog službenika je ujedno i napad na Crnu Goru i takvo ponašanje pojedinaca neće biti tolerisano.

"Uprava policije će štititi svakog službenika koji časno, pošteno i u skladu sa zakonom obavlja svoje poslove i zadatke i adekvatno odgovoriti u cilju zaštite njihovog integriteta i Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije kao institucije", zaključuje se u saopštenju.