12-01-2018

Šmanja i Bulatović negirali vezu sa ubistvom Borete i Zečevića

Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović negirali su pred Vijećem sudije specijalnog odjeljenja podgoričkog Višeg suda da imaju ikakve veze sa zločinom koji se u decembru 2016. godine dogodio ispred lokala „Trofej“ u Budvi kada su ubijeni Budvanin Đorđe Boreta, kao i slučajna žrtva doktor Dragan Zečević.

Šmanja i Bulatović negirali vezu sa ubistvom Borete i Zečevića | Radio Televizija Budva

Osim što sto su ukratko negirali krivično djelo koje im se stavlja na teret, optuženi su pristali da odgovaraju samo na pitanja svog branioca advokata Marka Radovića.

Iznoseći svoju odbranu, optuženi Bulatović je kazao da od optuženih poznaje jedino Šmanju koji mu je prijatelj. Kako on kaže, nije član nikakve kriminalne organizacije, nije učestvovao u ubistvu, i nema veze sa garažom u kojoj je policija pronašla oružje.

„Osjećam se toliko preplašeno. Ne osjećam se krivim. Stah me od svega ovog što mi se dešava" kazao je Šmanja, i dodao da ga je strah od svega što mu se dešava.

Upotpunosti je potvrdio odbranu optuženog Bulatovića, dodajući da je garažu zakupio preko Ljubiše Baćevića koji se takođe bavi nekretninama.

„Život mi je okrenut za 180 stepeni, a nikakve veze nemam sa ovim što mi se stavlja na teret, zato me strah. Imao sam problema u istražnom zatvoru. Dva puta su pokušavali da me napadnu i zbog svoje bezbjebjednosti su me izolovali. Zbog toga me strah", kazao je otuženi Šmanja koji je ukazao da se u optužnici ne navodi predmet iz garaže sa kog je izolovan njegov DNK.

I on je tvrdio da ne poznaje druge optužene

Pred sudom je saslušan i Jovan Boreta, otav ubijenog mladića, koji je tvrdio da je njegov sin bio za primjer i ponos i da nikakve probleme nije imao niti je kome šta dugovao.

„Krapović je dobio poziv i tada sam pomislio da se Đorđe posjekao kosom. Zaputio sam se kući i zatekao sam sestru kako čupa kosu i svoju snahu. Zamnom su došli odmah Slobo i Ljubo i rekli mi da je Đorđe upucan", dodao je Jovan Boreta koji se pridružio krivičnom gonjenju protiv optuženih.

Punomoćnica porodice ubijenog zečevića advokatica Irena Petričević, kazala je da se porodica, koja je povijeđena postupanjem nadležnih organa pridružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih.

Porodica je iz medija saznala za zločin. Dan kasnije iz Niša su došli sin i kćerka stradalog kako bi obavili identifikaciju tijela. Tom prilikom su ostavili svoj kontakt ali ih niko od nadležnih organa nije zvao kako bi ih obavijestio o bilo čemu, dodala je ona.

Izvor: Vijesti