14-08-2019

Smijenjen komandant broda "Jadran", zbog pronađenog kokaina

Na školskom brodu „Jadran“obavljena je primopredaja dužnosti komandanta jedrenjaka Mornarice Vojske Crne Gore. Dužnost novog-starog komandanta broda od kapetana korvete Zorana Ivanovskog preuzeo je kapetan korvete Goran Pajović.

Smijenjen komandant broda

Zanimljivo je da je u maju prošle godine Ivanovski dužnost preuzeo upravo od Pajovića. Kapetan korvete Zoran Ivanovski vojnu službu će nastaviti u komandi Mornarice VCG u Baru, prenosi Radio Tivat.

Primopredaji koja je bila zatvorena za javnost prisustvovao je komandant Mornarice VCG, kapetan fregate Vesko Tomanović.

Smjena Ivanovskog nakon svega godinu obavljanja komandne dužnosti na „Jadranu“ uslijedila je nakon pronalaženja 60 kilograma kokaina i dva pištolja bez serijskih brojeva na brodu 19. aprila ove godine. Zbog pokušaja šverca pet miliona eura vrijedne droge na školskom krstarenju za Istanbul policija je uhapsila podoficire Duška Radenovića i Miloša Kulića, kao i Tivćanina Radomira Osmajića. Za pokušaj šverca kokaina sumnjiče se i Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bjekstvu. Oni su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika. Specijalno državno tužilaštvo najavljeno je da će podići optužnicu protiv osumnjičenih u slučaju “Jadran”, početkom septembra.

Ivanovski je za sada jedina osoba iz vojne i državne hijerarhije koja je zbog tog incidenta kojim je ozbiljno narušena reputacija broda, sankcionisana.




FOS Media