07-04-2020

Smrt Radomira Antića ujedinila tri ljuta rivala

Ne dešava se često da "Real Madrid", "Barselona" i madridski "Atletiko" jedni druge pominju u pozitivnom svjetlu, ali smrt srpskog trenera Radomira Antića, koji je bio na klupama sva tri velikana, upravo je to učinila.

Smrt Radomira Antića ujedinila tri ljuta rivala | Radio Televizija Budva

Foto: Reuters

Tako je "Real", u svojoj objavi informacije da je 71-godišnja trenerska legenda preminula, pozdravio i sve druge klubove koje je trenirao:

"Real Madrid, njegov predsjednik i bord direktora, duboko su pogođeni viješću o smrti Radomira Antića, koji je bio trener "Reala" od marta 1991. do januara 1992. Uz to, "Real Madrid" bi želio da izrazi najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Naše saučešće se pruža i na cijelu porodicu Madridista, ali i klubova koje je predstavljao u karijeri kao igrač i trener", poručili su iz "kraljevskog kluba"

Barselona se, za početak, oglasila putem Tvitera:

"Radomir Antić, koji je trenirao FK Barselona 2003. godine, je danas preminuo. Barsina porodica žali za gubitkom čovjeka koji je bio snažno voljen u svijetu fudbala. Počivaj u miru".

Madridski "Atletiko", s kojim je osvojio duplu krunu, svijetu je i obelodanio da je Antić preminuo, i to uz riječi:

"U 71. godini napustila nas je jedna od najvećih legendi sa naše trenerske klupe. Vodio je naš tim pet sezona, osvojivši i Ligu i Kup Kralja, čuvenu "Dobletu", u sezoni 1995/1996. Danas je tužan dan za crveno-bijelu porodicu. "Atletiko Madrid" tuguje zbog smrti Radomira Antića (rođen u Žitištu, u Srbiji 22. novembra 1948.). Radomir Antić je jedna od legendarnih figura koje su bila na našoj klupi, odakle je ekipu vodio na 189 mečeva (144. u La Ligi, 22 u Kupu kralja, 13 u UEFA kupu, osam u Kupu šampiona i dva u španskom Superkupu). Došao je u naš klub 1995. i postao jedan od glavnih stubova istorijske duple krune. Bio je jedan od najprestižnijih trenera, ali i neko kome je publika, kad god smo igrali kod kuće, pjevala "Radomir, te qiuero" ("Radomire, volim te"). Ne samo mi, već i drugi klubovi koje je vodio, ali i cijeli svijet fudbala - doživjeli su veliki udarac", poručili su "Atleti".

Izvor: Blic