09-12-2022

Snažna podrška razvoju tekbola u Crnoj Gori

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, primio je danas predsjednika Tekbol saveza Crne Gore, Milorada Šutulovića i naše reprezentativce u ovom sportu.


Foto: Facebook/Teqball Montenegro

Kako su kazali iz tog vladinog resora, povod sastanka je nedavno prvo učešće reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u tekbolu, koje je održano u njemačkom gradu, Nirnbergu.

"Ministar Lalošević je pohvalio izuzetan rad Tekbol saveza na promociji i razvoju ovog sporta u Crnoj Gori, uz posebno isticanje da je veliki uspjeh da za samo godinu dana njegove aktivnosti, Crna Gora se nađe čak i na Svjetskom prvenstvu", kazali su iz Ministarstva.

Predsjednik Šutulović se zahvalio ministru na podršci koju u kontinuitetu pruža Tekbol savezu Crne Gore.

"O čemu svjedoči i posljednja finansijska podrška upravo opredijeljena za učešće naših reprezentativnih selekcija na Svjetskom prvenstvu. Šutulović je ovu priliku iskoristio i da upozna ministra sa dobrom pozicijom saveza u Međunarodnoj tekbol federaciji (FITEQ), što je i rezultiralo činjenicom da će Crna Gora biti domaćin Evropske tekbol turneje koja direktno vodi i do Evropskih igara 2023. Osim navedenog, Šutulović je upoznao ministra i sa planovima za organizaciju Jadranske tekbol lige, a Ministarstvo sporta i mladih vidi kao snažnog partnera za realizaciju navedenih ciljeva u 2023. godini", navodi se u saopštenju.


Sa sastanka, Foto: Gov.me

Reprezentativci Željko Janković, Marko Žarković i Andrija Jovanović su, u znak zahvalnosti, ministru Laloševiću uručili dres s njegovim prezimenom. Oni su, kako su napomenuli iz Ministarstva sporta i mladih, istakli da će u narednom periodu posvećeno raditi na što boljem predstavljanju Crne Gore na prestižnim međunarodnim takmičenjima u ovom sportu.